torsdag 26. mars 2009

Føler du deg truffet?

Jeg er en mediatype. Jeg mener ikke at jeg henger masse med media (altså, ikke medielinja på skolen, men den 4.statsmakten), sover på aviser, spiser sammen med tv-en og sover med mobilen min (hvert fall ikke hele tida…), men jeg mener at jeg utnytter flere av medias hjelpemidler hver eneste dag. Jeg påvirkes, får inspirasjon – spesielt vedrørende pengebruk. Jeg fristes til å gjøre nye ting, kjøpe nye ting, kanskje gå nye linjer etter videregående, reise til nye steder eller kjøpe nye matvarer. Jeg får lyst til å se på film, dra på kino og støtte ulike organisasjoner. Dette er i hovedsak påvirkninger fra tv, nettet og radio. Likevel, er det en av disse faktorene som peker seg ekstra ut i mitt hverdagsbruk av media. Internettet. Jeg er en storforbruker av facebook blant annet. Jeg sjekker kontoen min på nettet. Jeg handler på nettet. Jeg drømmer meg bort på nettet. For meg er ikke media lenger kun for informasjon og underholdning, men det spiller også en viktig rolle forhold til mitt sosiale liv. Jeg vil på ingen måte påstå at nettet er min nøkkel til å få venner, men til å holde kontakten. Spesielt med venner som ikke bor på samme sted som meg. Mail, facebook og andre kontaktholdende tjenester. Jeg bruker media hele tiden. Jeg leser, jeg lytter, endrer mening og former meg etter det. Egentlig er det ganske skummelt.
Dette er et tema man kan gå veldig dypt i. Man kan drøfte, vri og vende på alt og alle. Jeg tror likevel at det finnes likheter mellom alle faktorene innenfor media. For eksempel veit vi godt at alt påvirker oss, har en påvirkende effekt.

Nå om dagen er media grunnen til at restskatten min eksisterer i det hele tatt. Hate you.

tirsdag 24. mars 2009

O, happy day!

Hei, ja, så var det tirsdagskvelden og klokka har passert 22.31. Dere veit vel hva det betyr? Jo, nemlig at Paradise Hotel nettopp er ferdig. Det er fælt å si det, men jeg klarer ikke å holde meg unna. Det må opp.. hver kveld.. klokken 21.30. Hvis ikke tyr jeg til andre midler. http://www.tv3.no/ - I'm in love <3 Jeg er ikke den eneste som skriver om Paradise (La oss kalle det PH). Eller været. Eller andre ting. Jeg kan si såpass at jeg tror lignende temaer går igjen fordi de er sentrale i folks tanketanker nå om dagen. Jeg mener, er ikke du litt våryr? Kommer ikke du på ekstra godt humør eller blir stråler litt ekstra? Fryder du deg ikke over å kunne lette på boblejakka eller ullsokkene? I know I do. Og jeg elsker det faktumet at jeg kan gå med solbriller, shades, beskyttelsesglass for øynene. Det har vært mitt ansiktplagg de siste dagene og jeg håper ikke jeg trenger å ta de av på en stund ennå. Vel.. en annen lettelse er også å vite at det venter masse skolearbeid fremover. Alle muligslags forberedelser til tentamensperioden og ikke minst alle eksamnene. Jeg gleder meg, ser skikkelig frem til å gråte blod etter lite søvn, ha innhulinger i fingertuppa etter tastene på datamaskinen og knute på tunga etter nynorsken og engelsken, ikke minst. Fantastisk.

Nå skal jeg gå å pleie møre kroppsdeler i dusjen. Nytt treningsprogram i dag. For et kick!

søndag 22. mars 2009

Det er søndag

Jeg ser for meg et innlegg fullt med svada. Vi får se hva det blir til.
Det som er helt sikkert er at jeg, for første gang på ages, digger det faktumet at det regner. Jeg verker etter sommer og å kunne gå barbeint. Jo mer jeg får gått barbeint i løpet av sommerferien min, jo nærmere blir ferien en ideal sommerferie. Er jeg på festival store deler av tida pluss en god stund i et varmere strøk med lav valuta, da oppnår jeg sommernirvana.
Likevel, jeg håper samtidig at vinteren 1000 m over havet blir liggende litt til, så jeg får muligheten til å stå litt mer på snø før jeg bytter til vannski. Det er viktig å beholde plankefølelsen hele året, veit dere. Sant skal sies at jeg er klar over min plapring vedrørende twintip gjennom de siste innleggene, jeg lover å skape noe mer spennende. For eksempel kan jeg jo fortelle om hvor jeg egentlig kunne tenke meg å være akkurat nå. Jeg vedder en million (nesten) på at dere ikke har peiling. Jeg kan jo for eksempel gi dere noen hint. Norsk by, begynner på S, alle tror den ligger nærme Bergen, men det gjør den faktisk ikke. Eller, hvert fall ikke så nærme. Ja, jeg sa det begynte på S, også slutter det på tavanger. Hvorfor jeg vil dra dit, sier du? Nei, for å se. Titte. Kjenne. Lukte litt. Hooke opp med en gammal venn og ha det cool. Nyte livet og glemme at det er mandag med skole i morra. Realiteten svir i øya akkurat nå, og jeg hadde gjort hva som helst for å kunne la være å ha på vekkerklokka i morra tidlig. Vil dere vite hva som strør salt i såret? Det har seg nemlig sånn at ungdomsskolene og sikkert barneskolene att på, har planlegningsdag i morra. Ergo: de får fri. Mens vi? Vi skal lide til vi begynner å blø innvendig.


Nå er det snaue 4 måneder til avreise!!